Grafstenen, Bouwwerken en aanrechtbladen van natuursteen

6-10-2012

Utrechtse Troostdag op Kovelswade


 Derde Utrechtse Troostdag op begraafplaats Kovelswade

 

  bron: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=350144

Derde Utrechtse Troostdag

Op 6 oktober 2012 wordt de derde Utrechtse Troostdag gehouden op begraafplaats Kovelswade met als thema: Gedachten krijgen vleugels.  
'Ik vergeet je niet...... Ook al vloog je zo onontkoombaar uit mijn leven, jouw naam zal ik nooit vergeten. Jouw bestaan zal ik altijd koesteren. Want mijn leven met jou gaf mij vleugels om de hele wereld aan te kunnen. Nee ik vergeet je niet.... ik vergeet je niet....' 

 

 

Iedereen is welkom

De Utrechtse Troostdag is voor iedereen die verdriet heeft om iemand die is overleden. Het maakt dus niet uit waar of wanneer iemand is overleden en ook niet of die persoon is begraven of gecremeerd. Ook als u thuis geen uitnodiging hebt ontvangen, bent U van harte welkom en mag vrienden en familie meenemen.

Programma

Tijdens de Troostdag krijgen gedachten aan mensen die we zijn verloren vleugels. Door ingedachten stil te staan bij hun leven. Door hun woorden en daden te gedenken en herdenken. Door hun naam te noemen. Door op symbolische wijze hun ziel los te laten. Daarmee raken we ons eigen verdriet. Wordt de liefde voor hen die we zo intens missen opnieuw zichtbaar en voelbaar.

Om 12 uur en om 13.45 uur is er in het ontvangstgebouw dezelfde bijeenkomst met woorden en muziek van troost. 
Tussen de twee bijeenkomsten vindt de ceremonie plaats buiten bij een grote ballon. Op het lange lint rondom de ballon staan de namen van Utrechters die zijn overleden tussen 1 september 2011 en 31 augustus 2012.
U mag namen opgeven die u in deze ceremonie wilt laten noemen. Dat mogen ook namen zijn van mensen die al langer geleden zijn overleden. 
Burgemeester Wolfsen is aanwezig tijdens de eerste bijeenkomst en de ceremonie bij de ballon.