Grafstenen, Bouwwerken en aanrechtbladen van natuursteen

18-04-2013

Dela neemt Begraafplaats den en Rust over


 Per 19 april neemt coöperatie DELA de aandelen van familiebedrijf Tap Uitvaartzorg over. 

  "Bron: AllePersberichten.nl".

Per 19 april neemt coöperatie DELA de aandelen van familiebedrijf Tap Uitvaartzorg over. DELA breidt zo uit met de natuurbegraafplaats en het vooraanstaande crematorium Den en Rust, en vier uitvaartcentra op de Utrechtse Heuvelrug. Alle 70 personeelsleden van Tap Uitvaartzorg behouden hun baan.

Per 19 april neemt coöperatie DELA de aandelen van familiebedrijf Tap Uitvaartzorg over. DELA breidt zo uit met de natuurbegraafplaats en het vooraanstaande crematorium Den en Rust, en vier uitvaartcentra op de Utrechtse Heuvelrug. Alle 70 personeelsleden van Tap Uitvaartzorg behouden hun baan. 

Voor coöperatie DELA is de overname van strategisch belang. Joris Huizinga, directielid: “DELA is een coöperatie van ruim drie miljoen leden. We streven ernaar uitvaarten van onze leden zoveel mogelijk met eigen faciliteiten uit te voeren. DELA heeft vestigingen in onder meer Utrecht en Amersfoort. Door de overname kunnen we onze leden nu ook in het gebied tussen Utrecht en Amersfoort hoogwaardige dienstverlening vanuit eigen vestigingen bieden. Bovendien is Tap Uitvaartzorg een bekende en zeer gerespecteerde onderneming, in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. De overname is daarmee zowel geografisch als kwalitatief van toegevoegde waarde.” 

Familiebedrijf 
In 1923 werd het familiebedrijf Tap Uitvaartzorg opgericht. De vierde generatie Tap en haar 70 medewerkers verzorgen vanuit vier vestigingen uitvaarten in Bilthoven, Utrecht, Zeist en Doorn. Daarnaast beschikt de onderneming over de idyllische natuurbegraafplaats en het fraaie crematorium Den en Rust. Het monumentale crematorium, in 1936 ontworpen door architect F.J.A. den Tex, is beroemd vanwege de gebrandschilderde engel van glas-in-lood kunstenaar Nico Schrier en heeft een prachtig uitzicht op de oude beukenlaan dat elk seizoen anders kleurt. De familie Temming-Tap is verheugd dat coöperatie DELA de activiteiten voortzet. Guus Temming en Natalie Temming-Tap: “Het belang van onze medewerkers en ons levenswerk willen wij optimaal waarborgen. In coöperatie DELA hebben wij in onze ogen de beste overnamekandidaat gevonden. Wij weten dat we ons mooie bedrijf in goede handen achterlaten.”

Kwalitatief mooie aanvulling 
De vier uitvaartcentra en natuurbegraafplaats en crematorium Den en Rust zijn een kwalitatief mooie aanvulling op het bestaande aanbod van vestigingen van coöperatie DELA. Huizinga: “Deze vestigingen passen geografisch precies in die gebieden waar wij graag aanwezig willen zijn. Daarnaast breiden we onze dienstverlening verder uit. Tap verzorgt namelijk al meer dan veertig jaar het vervoer van overledenen vanuit het buitenland naar Nederland en andersom. Zij werken daarbij nauw samen met ANWB. Op deze manier krijgt coöperatie DELA de repatriëring nog meer in eigen hand.”