Bezoek onze showroom en showtuin : Bel 030-2444004 voor een afspraak


Grafmonumenten Houten

 

Algemene begraafplaatsen gemeente Houten

 

Eigen graven: 

Hier mogen grafmonumenten en grafstenen op geplaatst worden van 100x200cm, 

As of urn bestemming:

Zover bekend is er geen mogelijkheid tot asbestemming op de begraafplaats in Houten

Steenhouwerij Jongerius heeft op deze begraafplaats vele grafstenen en grafmonumenten geplaatst.

Algemene begraafplaats Prinses Ireneweg

Omdat de begraafplaats aan de Prinses Ireneweg bijna vol is, kunnen hier alleen nog maar overledenen bijgezet worden in reeds uitgegeven graven. Het beperkte aantal nog beschikbare graven wordt op verzoek uitgegeven aan mensen die kunnen aantonen dat ze vóór 1973 in het Houtense bevolkingsregister ingeschreven hebben gestaan. Uitzonderingen kunnen door de Burgemeester worden verleend.

De begraafplaats aan de Prinses Ireneweg ligt in het Oude Dorp nabij diverse aan de begraafplaats gerelateerde voorzieningen zoals kerken en het rouwcentrum. De structuur wordt bepaald door een netwerk van grindpaden. Door de aanwezigheid van grote bomen, strakke beukenhagen, tussen de rijen graven en zuilvormig gesnoeide taxussen en iepen heeft het een geheel eigen karakter dat gewaardeerd wordt.

Algemene begraafplaats Oud Wulven

De begraafplaats aan de Oud Wulfseweg ligt net ten noorden van de Rondweg in het buitengebied van Houten. Deze begraafplaats is in 1990 aangelegd naar een ontwerp van Tuin- en Landschapsbureau Utrecht. Vervolgens heeft de landschapsarchitect Ada Wille plannen gemaakt voor de inrichting. In het voorste, lange, smalle deel liggen de toegangsweg, een beheerdersgebouw met bezoekerstoilet en parkeervoorzieningen. Op het achterste bredere deel zijn twee verhoogde, door hagen omzoomde grafvelden aangelegd voor het begraven van kinderen en volwassenen. Van deze twee grafvelden is er op dit moment één in gebruik. Tevens is een klein grafveld aangelegd voor urnengraven, waaronder een urnen nis. Ook is er een strooiveld.

Op alle drie de grafvelden zijn sierkersen in een strak stramien in het gazon geplant. Het geheel wordt omzoomd door brede plantvakken met bomen. De begraafplaats in zijn huidige omvang heeft 575 graven.

 Regelement grafstenen voor de begraafplaats Houten kunt u hier downloaden

 

 urnen urnsteen urnengraf urnennatuursteen, grafmonumenten grafsteen urntuin begraafplaats utrecht

grafstenen houten oud wulven en ireneweg