Bezoek onze showroom en showtuin : Bel 030-2444004 voor een afspraak


Grafstenen Bussum

Grafstenen in Bussum

 

 
 
Eigen graven:

In een algemeen graf worden meerdere personen (2 of 3) begraven, welke geen familieband met elkaar hoeven te hebben. Deze graven zijn vooral te vinden op begraafplaatsen in de grotere steden, waar een tekort is aan (goedkope) grond. De graven zijn voor degene die geen particulier graf wil of geen voorzieningen heeft getroffen.
De aanduiding algemeen wordt voor 't eerst gebruikt in de wetswijzigingen van 2010. Dit ter onderscheid van het particuliere graf, dat tot dan toe 'eigen of familiegraf' werd genoemd. Op zowel bijzondere als op gemeentelijke begraafplaatsen kan men in een algemeen graf worden begraven.
Een algemeen graf biedt de nabestaanden vrijwel geen rechten op verlenging van huur. Dit komt omdat deze graven maar voor de minimale wettelijke termijn van 10 jaar worden uitgegeven, waarna ze in principe worden geruimd. Herbegraven van de stoffelijke resten in een eigen graf is na ruiming (maar niet eerder!) bijna altijd mogelijk.
Doordat er 2 of 3 mensen in een algemeen graf worden begraven is de ruimte op het graf voor het plaatsen van een individuele grafsteen beperkt. Grafstenen voor deze graven zijn dan ook vaak aan strenge voorschriften gebonden.
 

 

 

 

 
 
As of urn bestemming:

 

Dit is een graf speciaal bestemd voor het plaatsen van een of meerdere urnen. Hoewel een urn ook bijgeplaatst kan worden in een 'gewoon' graf, bieden de meeste begraafplaatsen urngraven aan. De afmeting van zo'n urnengraf is afhankelijk van het aantal te plaatsen urnen.

sinds 2001 is er een urnenmuur en een strooiveld aanwezig


Steenhouwerij Jongerius heeft op deze begraafplaats vele grafstenen en grafmonumenten geplaatst.

Voorschriften gedenktekens:

 Op de begraafplaats mogen grafstenen geplaatst worden van 100x200 cm

Meer informatie over de begraafplaats:

 

 www.graftombe.nl/names/2068/bussum_algemeen

Kaart van de begraafplaats:

Kaart van de begraafplaats

Adres van de begraafplaats:Nieuwe Hilversumseweg 70, 1406 TJ Bussum